la politique |
پنج راز در باره قذافی
وقتی رونالد ریگان رئیس جمهوری فقید ایالات متحده قذافی را سگ دیوانه خاورمیانه نامید، خیلی ها می گفتند قذافی از ترس سکته خواهد کرد. اگرچه این روزها قذافی مردم کشورش را قتل عام می کند اما همه می دانند که وی به خیلی ها پیشنهاد داده تا با تامین شرایطی از قدرت کناره گیری کند.
یک- او یک دیوانه است
به گزارش ایران دیپلماتیک به نقل از نیویورک تایمز، قذافی حتی به مردم خودش هم رحم نکرده است و هزاران نفر از مردم لیبی با بمباران گسترده شهرها توسط وی کشته شده اند. کتاب سبز او که در دهه هفتاد میلادی منتشر شد نشان بارزی از دیوانگی او در نظراتش می باشد. به سخنرانی 90 دقیقه ای او در سازمان ملل توجه کنید تا به میزان دیوانگی او پی ببرید. استفاده از زنان محافظ، چادر زدن در خیابان های شهرهایی که به مسافرت می رود هم نشان دیگری از دیوانگی قذافی است.
دوم- قذافی از مرگ می ترسد
وقتی رونالد ریگان رئیس جمهوری فقید ایالات متحده قذافی را سگ دیوانه خاورمیانه نامید، خیلی ها می گفتند قذافی از ترس سکته خواهد کرد. اگرچه این روزها قذافی مردم کشورش را قتل عام می کند اما همه می دانند که وی به خیلی ها پیشنهاد داده تا با تامین شرایطی از قدرت کناره گیری کند.
بعد از حمله آمریکا به عراق در سال 2003، قذافی که فکر می کرد گزینه بعدی برای سرنگونی است، تاسیسات هسته ای اش را تسلیم کرد و با پذیرفتن مسئوولیت انفجارهای لاکربی و دادن غرامت به خانواده قربانیان، خود را از مهلکه نجات داد. قذافی اگر قبلا برای زنده ماندن چنین کارهایی کرده چرا اکنون نکند؟
سوم- قذافی با کمک مزدوران خارجی دوام آورده است
مزدورانی از چاد، صربستان، اوکراین، نیجریه، سوریه و... در مواقع نیاز به کمک معمر قذافی شتافته اند. وی تاکنون با کمک آنها توانسته بر مردمش غلبه کند و چنین کشتاری راه بیندازد. یکی از پسران قذافی مسئوولیت این مزدوران را برعهده دارد و افرادی از قبیله قذافی در لیست فرماندهان آن می باشند. بسیاری از این مزدوران سالیان درازی است که در لیبی زندگی می کنند.
چهارم- منطقه پرواز ممنوع به حکومت قذافی پایان نمی دهد
آمریکایی ها در پشت پرده تلاش زیادی می کنند تا منطقه پرواز ممنوعی را همانند آنچه در عراق دوره صدام شاهد آن بودیم پدید آورند. از سویی آمریکایی ها تجربه حضور در یک کشور مسلمان را دارند. نکته اینجاست که هرگونه دخالت در یک کشور مسلمان سبب شعله ور شدن آتش جریانات ضدآمریکایی در منطقه خواهد شد.
پنجم- قذافی برود مشکل لیبی حل می شود
تنها حسن ادامه حکومت قذافی این است که اجازه نخواهد داد لیبی تکه تکه شود. بی پرده باید گفت که هیچ شخص، جانشین، حزب و گروه دسته ای برای جانشینی قذافی قابل تصور نیست و لااقل تاکنون اعلام موجودیت نکرده است. گروههای درگیر جنگ با قذافی نیز هرکدام سازجداگانه ای می زنند و متحد نیستند. با این وجود آینده لیبی بدون قذافی شاید بهتر از لیبی فعلی باشد.آنچه مسلم است غرب که آینده منافع خود را در شمال آفریقا در خطر میبیند با یک پارادوکس مواجه است از یک طرف از روی کار آمدن اسلامگرایان مخالف غرب می هراسند از طرف دیگر ادامه حکومت قذافی با شرایط فعلی نمیتواند منافع آنها را تامین کند لیبی که بین تونس ومصر قرار دارد میتواند جای پای مناسبی برای نظارت بر مصر وتونس باشد .غربی ها هرگز فکر نمیکردند تحولات خاورمیانه تا این اندازه سریع باشد لذا بسیاری از رویداد ها از دست آنها خارج شده است
لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در پنج شنبه 90 فروردین 4 ساعت ساعت 10:26 صبح
دربــاره ی ما
کارشناس ارشد روابط بین الملل ،دانشجوی دکتری ومترجم زبان فرانسه
منوی اصــــلی
خبرنامه
آمار و اطلاعات
پیونــدهای روزانه
نــوشته های پیشین
آخرین نـــوشته ها
وصیت نامه شهدا
لوگوی دوستان
دیــگر امکانات